Jdi na obsah Jdi na menu

Provozní řád cvičiště

Jako každé místo, které je provozováno pro skupinu obyvatel, má i cvičák Klubu psích sportů z.s. svůj provozní řád, aby zde nedocházelo ke kolizním situacím. Žádáme každého návštěvníka, aby ve vlastním zájmu tato ustanovení dodržoval.

Provozní řád kynologického cvičiště Klubu psích sportů z.s. a ZKO Desná



Cvičiště a jeho zařízení slouží k zájmové a sportovní kynologické činnosti – chovatelství a sportovní výcvik ve smyslu stanov ČKS.

 

​Doba výcviku vyhrazená pro členy ZKO: neděle od 9:00 hod. (cca duben - listopad). 

Ostatní aktivity (agility, coursing) čtvrtek od 16:00 hod

 

Návštěva cvičiště individuálně - pouze členové ZKO  mimo výcvikový den na vlastní nebezpečí. Členové v době nepřítomnosti člena Klubu psích sportů z.s. jsou povinni nahlásit vstup na cvičiště formou sms  pí. Gajdáčové a to na telefonní číslo 777 900 002, nebo e-mailem na adresu zko-desna-tufra@seznam.cz (obsazenost využití cvičební plochy mimo výcvikový den lze sledovat na web stránkách zko-desna-tufra.estranky.cz)

 

Parkování vozidel je možné před vjezdem na cvičiště na odstavné ploše. Vjezd vozidel do prostoru cvičiště je možný pouze v odůvodněných případech.

Při vstupu na cvičiště je psovod povinen vést psa upoutaného na vodítku.

Volné pobíhání psů po cvičišti je zakázáno. Za veškeré škody způsobené psem zodpovídá psovod a to i během nácviku obrany.

Na cvičiště dochází pouze se zdravým psem, který nejeví známky nemoci a má platné očkování proti parvoviróze, vzteklině a psince.

Během pobytu na cvičišti je nutné zajistit psy proti zbytečnému štěkání, tj. neuvazovat štěkající psy, ale používat odkládací kotce - po dohodě s výcvikářem, popř. umístit psa v autě apod.

Cvičiště a jeho zařízení udržuje v pořádku a čistotě, neničí zařízení a tyto vrátí na původní místo, a svým chováním zabraňuje vzniku škod na zařízení cvičiště . Členové, hostující nebo účastníci kurzu mohou využívat všechny pomůcky, překážky a zařízení ve vlastnictví Klubu psích sportů z.s. způsobem k tomu určeným. Jejich svévolné poškozování je zakázáno!

Venčí psa mimo cvičiště a v případě znečištění výkaly odstraní.

Je zakázáno přivazovat psy k překážkám, oplocení, nebo nechávat psy nezajištěné a bez dozoru !!

Zodpovídá za škody způsobené svým psem

Háravé feny mají přístup po dohodě.

V případě, že dojde ke konfliktu mezi psy nebo s cizí osobou, je držitel povinen neprodleně zajistit veterinární vyšetření svého psa (§4, odst. g) zákona č. 166/1999 Sb. o veterinární péči).

Pokud se člen svým chováním nebo chováním svého psa dopustí přestupku proti veřejnému pořádku, či přestupku proti občanskému soužití, bude mu za tento přestupek uložena sankce a bude-li předpoklad, že se přestupku dopustí znovu, bude mu zabráněno ve  vstupu na cvičiště na dobu až jednoho roku (§17, odst. 1, přestupkového zákona č. 200/1990 Sb.).

 

 

Statistiky

Online: 1
Celkem: 368800
Měsíc: 3527
Den: 137

Portrét